RADIJSKA GRUPA

OŠ BUDAŠEVO-TOPOLOVAC-GUŠĆE


Radijska grupa u OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće postoji od 2013. godine. 

Prvim početcima stvaranja radijskog novinarstva smatramo sudjelovanje  u jednogodišnjeg projektu City Radio Velika Gorica. Tijekom tog projekta pisali smo scenarije na zadanu temu, okupljali se oko diktafona naše tadašnje voditeljice i slušali njezine upute. Radio emisija zvala se tada Spika iz imenika. Nakon dvanaest radio emisija osjećali smo se dovoljno snažnima da započnemo sami pripremati, snimati i montirati zvučne sadržaje pa smo jednostavnim diktafonom krenuli u osvajanje etera radio programa nove radio emisije koju smo nazvali Cvrčkalica.

Jasno je da za stvaranje radio emisije treba imati malo informatičkog znanja i vještine rada s programom za montažu zvučnih datoteka, no svakako uvijek pozivamo učenike koji dobro izgovaraju sve glasove, vole razgovarati s drugima. Potrebni su nam i novinari koji pronalaze zanimljivosti u svakome danu,  rado istražuju i pronalaze probleme koje možemo zajedno rješavati u radio emisiji.

Zato se svakako javite i pridružite voditeljici Radijske grupe učiteljici Dubravki Granulić.


Dan činjenja dobrih djela - 8. travnja 2022.

U MŠ Budaševo 8. travnja 2022. održana je volonterska akcija Volonterskog kluba "Sreća" u suradnji s Agencijom lokalne demokracije Sisak  i Gradom Siskom. Koordinatorica akcije bila je gđa pedagog Jadranka Knežević, a voditeljica aktivnosti i Volonterskog kluba bila je učiteljica Magdalena Cvek Brnad. Kako su bake i djedovi uživali u toj akciji sa svojim unučićima, poslušajte u emisiji.


Tko je kriv u školi Gušće?

Završili smo terenski rad u područnoj školi Gušće. Bilo je zanimljivo slušati učenike i učiteljice kako pričaju anegdote iz školskog života. A tko je kriv - poslušajte sami.


Predstavljamo područnu školi Prelošćica

Područna škola Prelošćica najstarija je škola na našem upisnom području. O njoj govore učiteljice i učenici 1., 2. i 3. razreda. Uživanje je bilo biti jedan školski sat u njihovom društvu. 


Predstavljamo područnu školu Svinjičko

Područna škola Svinjičko jedna od je naših 5 područnih škola. Učiteljice i učenici dočekali su nas s oduševljenjem. Radijska ekipa provela je lijepe sate u društvu zadovoljne djece koja uživaju u svojoj školi. Sve o tome možete čuti u ovoj radio emisiji. 


Nitko nama ne može pokvarit' sutra - PŠ Kratečko

Područna škola Kratečko mala je i najudaljenija škola od naše matične škole Budaševo. U samom srcu Lonjskog polja pronašli smo školsku oazu  kreativnog učitelja Damira i njegovih veselih učenika. U ovoj radio emisiji na spontan način govore o svojoj školi. Nakon što poslušate emisiju, shvatit ćete po čemu je toliko posebna. 


Dan ružičastih majica u Budaševu

23. veljače 2022. na igralištu iza škole Budaševo u organizaciji članova Udruge za brigu o djeci i mladima "Radost" Budaševo održana je radionica Jezik zmije i jezik žirafe. U toj dramskoj radionici učenici su osmislili vlastite igrokaze, a radijska grupa naše škole predstavlja svoj uradak s terena.


Radio emisija Jesu li mladi uniformirani?, državna smotra LiDraNo 2017. 

Prva naša radijska emisija kojom smo izašli iz školskog prostora i predstavili našu školu na državnoj smotri LiDraNo 2017. godine. 


Radio emisija GOS u gostima, 3. mjesto na natječaju Volimo Sisačko-moslavačku županiju 2017. godina

Tijekom posjeta direktorice Gospodarenja otpada Sisak školi Budaševo-Topolovac-Gušće, otkrili smo kako možemo pomoći u recikliranju otpada. 


Radio emisija  Sigurniji internet za sve, 2018. godina

Radio emisija snimljena je tijekom 2018. godine nakon posjeta službenika Ministarstva unutarnjih poslova koji su s učenicima i novinarima razgovarali o sigurnosti na internetu. 

Osim što vas radio emisija može uputiti koje sve opasnosti vrebaju u digitalnom svijetu, pročitajte i brošuru Kako se zaštiti u svijetu interneta i mobilnih telefon


Radio emisija I prošetah pored Save, državna smotra LiDraNo 2018.

Radio emisija snimljena je tijekom 2018. godine na terenskoj nastavi u Lonjskom polju.

Doznajte zanimljivosti o ovom znamenitom Parku prirode, načinu gradnje starih drvenih kuća te suživotu roda i ljudi.


Radio emisija Povratak bakinoj kuhinji, nominacija za državni LiDraNo 2019.

Gošća radio emisije je baka Pavlenić iz Budaševa koja se sa prisjetila tradicionalnih jela Posavine. Nostalgija, čežnja i ljubav prema posavskom kraju podsjetila nas je na vremena uživanja u zajedništvu obiteljske kuhinje. 


Filipa potiče na čitanje, prosinac 2021.

Filipa je učenica 2. razreda OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće i obožava čitati. Želi i ostale potaknuti na čitanje djela. Poslušajte koja je njezina top lista pročitanih knjiga.


Alojzije Stepinac - duhovni kompas i vodilja naše Župe, veljača 2022.

Tema radio emisije je upoznavanje s radom Udruge za brigu o djeci i mladima "Radost" Budaševo. Gošća radio emisije je predsjednica Udruge i učiteljica Ljiljana Slunjski koja je s učenicima sada šestog razreda snimila video spot o Bl. Alojziju Stepincu 2019. godine. U radio emisiji svoje dojmove i misli o snimanju, ali i o našem zaštitniku Župe govore učenici šestog razreda. Emisija je nagrađena u Likovno-literarnom i radijskom natječaju Udruge "Radost" u veljači 2022. godine. 


Create Your Own Website With Webador