RADIJSKA GRUPA

OŠ BUDAŠEVO-TOPOLOVAC-GUŠĆE


Radijska grupa u OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće postoji od 2013. godine. 

Prvim početcima stvaranja radijskog novinarstva smatramo sudjelovanje  u jednogodišnjeg projektu City Radio Velika Gorica. Tijekom tog projekta pisali smo scenarije na zadanu temu, okupljali se oko diktafona naše tadašnje voditeljice i slušali njezine upute. Radio emisija zvala se tada Spika iz imenika. Nakon dvanaest radio emisija osjećali smo se dovoljno snažnima da započnemo sami pripremati, snimati i montirati zvučne sadržaje pa smo jednostavnim diktafonom krenuli u osvajanje etera radio programa nove radio emisije koju smo nazvali Cvrčkalica.

Jasno je da za stvaranje radio emisije treba imati malo informatičkog znanja i vještine rada s programom za montažu zvučnih datoteka, no svakako uvijek pozivamo učenike koji dobro izgovaraju sve glasove, vole razgovarati s drugima. Potrebni su nam i novinari koji pronalaze zanimljivosti u svakome danu,  rado istražuju i pronalaze probleme koje možemo zajedno rješavati u radio emisiji.

Zato se svakako javite i pridružite voditeljici Radijske grupe učiteljici Dubravki Granulić.


Radio emisija Jesu li mladi uniformirani?, državna smotra LiDraNo 2017. 

Prva naša radijska emisija kojom smo izašli iz školskog prostora i predstavili našu školu na državnoj smotri LiDraNo 2017. godine. 


Radio emisija GOS u gostima, 3. mjesto na natječaju Volimo Sisačko-moslavačku županiju 2017. godina

Tijekom posjeta direktorice Gospodarenja otpada Sisak školi Budaševo-Topolovac-Gušće, otkrili smo kako možemo pomoći u recikliranju otpada. 


Radio emisija  Sigurniji internet za sve, 2018. godina

Radio emisija snimljena je tijekom 2018. godine nakon posjeta službenika Ministarstva unutarnjih poslova koji su s učenicima i novinarima razgovarali o sigurnosti na internetu. 

Osim što vas radio emisija može uputiti koje sve opasnosti vrebaju u digitalnom svijetu, pročitajte i brošuru Kako se zaštiti u svijetu interneta i mobilnih telefon


Radio emisija I prošetah pored Save, državna smotra LiDraNo 2018.

Radio emisija snimljena je tijekom 2018. godine na terenskoj nastavi u Lonjskom polju.

Doznajte zanimljivosti o ovom znamenitom Parku prirode, načinu gradnje starih drvenih kuća te suživotu roda i ljudi.


Radio emisija Povratak bakinoj kuhinji, nominacija za državni LiDraNo 2019.

Gošća radio emisije je baka Pavlenić iz Budaševa koja se sa prisjetila tradicionalnih jela Posavine. Nostalgija, čežnja i ljubav prema posavskom kraju podsjetila nas je na vremena uživanja u zajedništvu obiteljske kuhinje. 


Filipa potiče na čitanje, prosinac 2021.

Filipa je učenica 2. razreda OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće i obožava čitati. Želi i ostale potaknuti na čitanje djela. Poslušajte koja je njezina top lista pročitanih knjiga.